ÅSE OCH KIM'S BAL

2015-05-28 @ 21:20:00

Åse och Kim innan Åses studentbal i fredags

SANDRA OCH EMMA

2015-05-22 @ 21:28:00

Bilder från fina Sandra och Emmas bröllop den 16 maj ♥

VÄSTRA HAMNEN

2015-05-10 @ 21:26:00

Sebastian och jag i Västra Hamnen

WE NEED SOMEBODY TO LEAN ON

2015-05-07 @ 22:22:00

Sebastian och jag i Västra Hamnen igår
 
Nu när GMU är slut har jag tagit på mig ett nytt projekt vilket är att plugga in och tenta av Matte 3b på 15 dagar. Jag inser nu att det kanske var lite entusiastiskt, men det är bara att jobba på. 
 
Igår åkte jag ner till Malmö för att träffa Sebastian. Det var riktigt skönt att komma på andra tankar, vi åkte ut till Västra Hamnen och satt och glassade i solen med Frapino och Islatté.
 
I helgen ska jag dock också ut på andra tankar, vi åker upp till Uppsala för att springa gamla kära 10-mila. Det ska bli väldigt kul! 

GMU 2015 - SÖDRA SKÅNSKA REGEMENTET

2015-05-06 @ 11:30:00

Blandade bilder från de senaste tre månaderna
 
Idag är det nästan en vecka sen vi muckade från vår Grundläggande militär utbildning som vi har genomfört under tre månaders tid. Det känns fantastiskt att vara färdig, att ha klarat och genomfört utbildningen, men framför allt så känns det tomt och tråkigt.
 
Jag har fått en del frågor angående hur utbildningen är, vad man gör, om det är jobbigt och så vidare. Till att börja med så kan jag berätta att det inte är som ett långt träningsläger vilket många (inklusive jag själv) verkar tro.
 
GMU'n består av 7 olika block utbildning. Där ingår bland annat att lära sig framrycka i en patrull, att försvara, bevaka ett skyddsobjekt samt de sista projektet "Aldrig ge upp". Utöver dessa projekten så går ganska mycket av tiden till att skjuta "PEK" vilket är precisionsskjutning på skjutbana samt närkampsutbildning.
 
Något många nog inte vet är att man i GMU'n även blir utbildad Skyddsvakt, vilket är en utbildning man kan ha nytta/fördel av i det civila livet också, t.ex om man vill jobba på Securitas mm. En annan sak som jag inte visste innan jag började utbildningen är att det inte bara är att "ta sig igenom den" utan man måste även bli godkänd på diverse olika examinationer samt bedömas lämplig. Man kan dock få en godkänd GMU även om man ej är lämplig, man måste bara vara godkänd på alla examinationerna, men då får man ej lov att fortsätta jobba inom Försvarsmakten.
 
Den fysiska nivån är inte alls så hög som jag hade förväntat mig, jag tror att många tror att den är mycket högre än vad den är. Det som är mest fysiskt påfrestande enligt mig är den höga belastningen med utrustning. Det var en del under utbildningen som blev skadade pga för hög belastning. Annars styrkemässigt så klarar man sig bra om man kan göra tio armhävningar på tå. Vi har inte haft fyspass mer än två gånger per vecka.
 
Till sist har vi "Aldrig ge upp", den sista perioden där syftet är att det ska vara så påfrestande att man vill ge upp. Detta är regementsanpassat vilket betyder att den kan se väldigt olik ut beroende på var man gör GMU osv. Det enda som alla gör är att ha ett ensamdygn och ett gruppdygn. Det betyder helt enkelt att man blir släppt ute i skogen utan mat i 24 timmar och får helt enkelt klara sig själv, man får bygga upp sin egen bivack (vindskydd) och skaffa mat. Gruppdygnet går ut på precis samma sak, bara att man är hela gruppen istället. Detta var ett av de absolut bästa dygnet på hela GMU'n tycker jag. Vi åt bl.a grodlår under detta dygnet. Utöver detta fick vi marscha en hel natt, ligga i värn en hel natt med mera. Jag hade förväntat mig att det skulle vara värre, men det är ju väldigt individuellt vad man tycker är jobbigt. Jag har hört andra Aldrig ge upp som jag tycker har låtit 100 gånger jobbigare.
 
Så sammanfattningsvis, det gick inte en dag under GMU'n som jag inte kände att jag var glad och tacksam att jag genomförde den. Jag tycker att det framför allt har varit väldigt roligt, det bästa har nog varit att få bo så nära på härliga människor som man har haft så kul med. Sen tycker jag att det har varit jättekul att få lära sig så mycket nya saker hela tiden. Jag är så glad att jag valde att genomföra utbildningen.


2019
Januari, Februari

2018
Januari, Mars, Juni, Juli, Augusti

2017
Februari, Maj, Juni, November

2016
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

2015
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

2014
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

2013
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November December

2012
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

2011
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

2010
Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December